Het formaat is het hart van uw verticale-, vorm-, vul- en sluitmachine. Zonder goed formaat kan zelfs de allerduurste verpakkingsmachine geen perfect zakje maken. FORSTAN meet, tekent, produceert en installeert de perfecte vormschouder voor uw verpakking en uw machine.  De met de hand gemaakte vormschouder vereist ouderwets nauwkeurig vakmanschap en discipline. De schoudermakers van FORSTAN zetten bijna 30 jaar ervaring in voor uw verpakking wat resulteert in onovertroffen loopeigenschappen en maatnauwkeurigheid. Wij beseffen dat uw verpakking bedoeld is om uw product te beschermen en om uw klant te bekoren en te overtuigen van de kwaliteiten en voordelen van uw product.

ALLE MERKEN!

FORSTAN produceert formaatsets voor ALLE merken verticale verpakkingsmachines. Wij zijn volledig onafhankelijk en kunnen u dankzij eigen productiemogelijkheden de best mogelijke aanbieding doen.

BESTE PRIJS!

De beste prijs is alleen mogelijk wanneer je de meeste ervaring en de meeste kennis van zaken hebt. Daarvoor ga je naar FORSTAN. Ruim 20 jaar ervaring en bijna duizend formaatsets maakt ons de meest betrouwbare partner.

ALLE ZAKVORMEN!

Of het nu Pillow, Blokbodem, Quaddro (STABILO) of een DOYPACK (DOYSTYLE) verpakking betreft. FORSTAN levert uw formaat met garantie!

BESTE LEVERTIJDEN!

Doordat FORSTAN veel vormschouders reeds op voorraad produceert en de benodigde delen van veel gangbare merken in het magazijn heeft klaarliggen kunnen wij de kortst mogelijke levertijden garanderen.

PASSIE VOOR VERPAKKEN!!

Al sinds we voor de eerste keer een vormschouder zagen zijn we gepassioneerd geraakt door het samengaan van eenvoud en complexiteit. . Het veranderingsproces van vanuit een 2 dimensionaal vlak via een vloeiende beweging transformerend naar een buisvorm en dat op vaak hoge snelheden is magistraal om te zien. Dat we daarmee voor altijd tot de meest efficiënte vorm van verpakken zijn gekomen is meesterlijk.

Onze schoudermakers hebben de afgelopen decennia ruim 800 formaatsets uitgeleverd waarmee reeds honderden miljoenen verpakkingen zijn geproduceerd.

De kans dat u nog nooit een verpakking heeft gezien welke gemaakt is op een formaat van ons is minimaal.

Uw zak is bij ons in goede handen.

OPTIES

Uw product verdient de beste verpakking. Lekker lang vers door een beschermde atmosfeer, een rimpelvrij uiterlijk door een perfecte pasvorm, vrij van stof en condensvrij door gebruik van een dubbelwandige vormbuis met stofafzuiging. Eventueel strakke naden door een ril-installatie of zelfs een gesealde hoeknaad (QUADRO – STABILO) voor een mooie rechtopstaande presentatie in het schap voor het optimale contactmoment met uw klant. De eerste indruk telt!

DE PASVORM

Uw zakmaat wordt bepaalt door de diameter van de schouder. FORSTAN schouders worden geleverd met een verstelbare lip voor een perfecte langsnaad. U kunt linksom of rechtsom zonodig wisselen door het verwisselen van de plaatjes. Door de plaatjes te verstellen kunt u bepalen of u met finnseal (omlegnaad) of Lapseal (overlapnaad) wilt werken.

BESCHERMGAS

Voor een langere houdbaarheid kan het restzuurstofpercentage in de verpakking geminimaliseerd worden door het begassen via een gaslans. De restzuurstof kan eventueel nog teruggemeten worden met een snuffellans. De aansluitingen kunnen worden aangebracht in het formaat.

STOFAFZUIGING

Komt er stof vrij bij het afvullen van uw product dan kan dat problematisch zijn voor de sealkwaliteit van de verpakkingen. Ook de presentatie van uw product vermindert door ongewenst stof of kruim in de zak. Een stofafzuiging vis een dubbelwandige vormbuis biedt daarvoor een oplossing.

RIL-INSTALLATIE

Een RIL-installatie zorgt voor een scherpe vouw op de hoeken van een blokbodem-stazak. De zak krijgt hierdoor een mooiere uitstraling.

DUBBELWANDIGHEID

Bij diepvries verpakkingen en/of bij eventueel benodigde toepassing van stofafzuiging wordt er gebruik gemaakt van een uitneembare binnenbuis.

POLY-ETHYLEEN

Voor PE en continu lopende machines gelden andere formaateisen zoals bijvoorbeeld deze strip voor een toepassing met hete-lucht langsnaad

BLOKBODEM

Voor het maken van een blokbodemzak leveren we optioneel een blokbodemmondstuk passend bij het formaat, uitwisselbaar met de standaard spreiders.

SPREIDERS

Afhankelijk van toepassing of gebruiksgemak worden de formaten van vaste spreiders of van een uitneembare spreiderbus voorzien

VULTRECHTER

Optioneel is een op maat gemaakte vultrechter leverbaar, ingemeten voor uw toepassing en product. Early-tip-trechters om vastvallen te voorkomen, snackformaten, vierkant naar rond, rond naar vierkant, etc…