Checkwegers en metaaldetectie

LIBELA ELSI CHECKWEGERS

Forstan levert LIBELA ELSI ijkwaardige controlewegers. LIBELA ELSI is al meer dan 125 jaar dé weegspecialist van Slovenië en ontwikkeld en fabriceert ondermeer weegbruggen voor vrachtwagens, bulkwegers voor stortproduct, weegschalen voor de detailhandel, weegsystemen voor spoorwegen, silo’s etc.

LIBELA ELSI produceert ook vloeistof vullijnen, vulmachines voor openmondzakken, ventielzakken en bigbag vulsystemen en levert deze ook met volledige pallettiseerlijnen met robotisering.

Controlewegers voor productinspectie

De LIBELA ELSI controleweger biedt u zekerheid op het juiste gewicht van een product en is uitermate geschikt voor het gebruik voor E-merkregistratie.  . Missende producten in een doos of krat kunnen eveneens gedetecteerd worden met een controleweger.

Deze controleweger is geschikt voor productielijnen met hoge snelheden en biedt een hoge weegresolutie. Producten met een te laag of te hoog gewicht worden uit het productieproces genomen. Alle mogelijke uitwerptechnieken kunnen hierbij gebruikt worden zoals brug, blaasreject, pusherreject e.d. Rejects worden aan de bedienzijde gepresenteerd indien gewenst in een RVS opvangbak.

De checkweger (controleweger) helpt u uw weggeefpercentage te minimaliseren en voorkomt dat u ondergewichten in de markt brengt. Een checkweger verdient zichzelf in no-time terug!

Combineren

Onze controlewegers zijn bij uitstek geschikt om gecombineerd te worden met onze andere oplossingen. In een combinatie met een metaaldetector hebt u productinspectie in optima forma.

E-weging

Een controleweger kan uitgerust worden met E-teken registratiesoftware. Het e-teken wordt in Europa gebruikt voor verpakkingen die zijn afgevuld in overeenstemming met de Europese richtlijn. Voor een overzichtelijke registratie van al uw batchgegevens en leveringen is een speciaal software pakketontwikkeld.

Check weigher

Bent u niet bekend met de term controleweger? Er zijn vele verschillende termen voor dit apparaat. Wellicht heeft u weleens gehoord van een bandweger, checkweger, checkweigher of weegtoestellen

METAALDETECTOREN

Metaaldetectoren worden gebruikt om metaaldeeltjes welke niet in uw product thuishoren te ontdekken en uit de productstroom te verwijderen. Dat kan op verschillende manieren in verschillende fases van het productieproces. Meestal wordt de gesloten verpakking gecontroleerd op metaal vóórdat de verpakking door de checkweger wordt geregistreerd. Indien er metaal wordt ontdekt dan wordt de afgekeurde verpakking uitgestoten in een afgesloten bak of wordt de lijn gestopt voor handmatige controle.

Wanneer het verpakkingsmateriaal zelf metaalbestanddelen heeft (alufolie) dan is het mogelijk om (vlak voor het product in de verpakking wordt gedropt) metaal te detecteren met behulp van een valdetector. Ook hier kan automatische reject van metaaldeeltjes worden toegepast.

In het kader van productveiligheid is een metaaldetector een must!